🍇🍑💕 Fruitvoltaics 🍊🍓💖

Jag har skrivit om Agrivoltaics förut, solparker kombinerade med jordbruk. Idag stötte jag på det bästa bästa, med 110% solarpunk– känsla, fruitvoltaics. Fruktodling kombinerat med solpaneler 🍊💕💖

Mycket energi och resurser läggs på att anpassa solpanelers utseende, suget är stort efter alternativ till de svarta fyrkanterna på våra tak. Men fruitvoltaics handlar huvudsakligen om funktion, inriktat på att skräddarsy solceller och solparker så att de släpper igenom solljus och ofta förbättrar förhållanden för frukterna.

Stephan Schindele, Head of Product Management Agri-PV at BayWa r.e., commented: “Our Agri-PV projects can be a great response to the poly-crisis we are facing right now. In times of climate change, water scarcity and energy crisis, we should look for multifunctional approaches that support our sustainable development in the EU and worldwide. We are experiencing a great demand for our Agri-PV solutions, because it brings PV expansion in line with agriculture and nature conservation.

By the end of 2022, BayWa r.e. has developed and installed 15 Agri-PV projects in the EU. In 2023, the first Agri-PV projects will be built outside the EU and new “Rangevoltaic” applications added to its portfolio, in which animal husbandry for cows and sheep is combined with Agri-PV.

pvEurope: BayWa r.e.: 4 new „fruitvoltaic“ pilot projects

BayWa r.e. experimenterar alltså med olika kombinationer som skapar nya tillämpningar

  • solceller + jordbruk
  • solceller + fruktodling
  • solceller + boskapsskötsel

🍇🍑💕 Fruitvoltaics FTW 🍊🍓💖

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *