🍇🍑💕 Fruitvoltaics 🍊🍓💖

Jag har skrivit om Agrivoltaics förut, solparker kombinerade med jordbruk. Idag stötte jag pĂ„ det bĂ€sta bĂ€sta, med 110% solarpunk– kĂ€nsla, fruitvoltaics. Fruktodling kombinerat med solpaneler 🍊💕💖

Mycket energi och resurser lÀggs pÄ att anpassa solpanelers utseende, suget Àr stort efter alternativ till de svarta fyrkanterna pÄ vÄra tak. Men fruitvoltaics handlar huvudsakligen om funktion, inriktat pÄ att skrÀddarsy solceller och solparker sÄ att de slÀpper igenom solljus och ofta förbÀttrar förhÄllanden för frukterna.

Stephan Schindele, Head of Product Management Agri-PV at BayWa r.e., commented: “Our Agri-PV projects can be a great response to the poly-crisis we are facing right now. In times of climate change, water scarcity and energy crisis, we should look for multifunctional approaches that support our sustainable development in the EU and worldwide. We are experiencing a great demand for our Agri-PV solutions, because it brings PV expansion in line with agriculture and nature conservation.

By the end of 2022, BayWa r.e. has developed and installed 15 Agri-PV projects in the EU. In 2023, the first Agri-PV projects will be built outside the EU and new “Rangevoltaic” applications added to its portfolio, in which animal husbandry for cows and sheep is combined with Agri-PV.

pvEurope: BayWa r.e.: 4 new „fruitvoltaic“ pilot projects

BayWa r.e. experimenterar alltsÄ med olika kombinationer som skapar nya tillÀmpningar

  • solceller + jordbruk
  • solceller + fruktodling
  • solceller + boskapsskötsel

🍇🍑💕 Fruitvoltaics FTW 🍊🍓💖

LĂ€mna ett svar