Motivation för klimatet

Hur orkar vi egentligen kämpa för klimatet? Vägen till en frisk natur kan kännas så otroligt tröstlös, så lång och möjligheten att påverka så futtig.

Samhällsarbete bygger på en motivation, på ett engagemang för något du tycker är rätt och bra. Drivkraften inombords är viktigare och mer kraftfull än alla former av extern motivation.

Men denna drivkraft påverkas av hur du känner dig, ditt humör och vad som upptar dina tankar. Så vi mår bättre och når längre när vi tar hand om oss själva och tränar både kropp, tankar och känslor så att engagemanget stärker och ger mer energi.

Här nedanför hittar du en blandning av inspiration och tankar för dig som människa och för oss som grupp. Flera bilder motsäger varandra. Några blir du säkert upprörd av. Min upplevelse är att vid olika tillfällen behöver jag olika saker, när jag är uppe eller nere, när det är rörigt i huvudet eller när jag precis mediterat.

Jag kollar igenom det här bildspelet en gång varje dag och rekommenderar att du prövar på det, typ när du vaknat eller ska gå och lägga dig. Med tiden lyfter idéerna dig och ger dig energi. Efter en vecka eller två fungerar några av citaten som filter i din dag, ger kanske arbetet eller fritiden en ny mening. Jag drömmer om att vi blir flera som lyfter varandra, som agerar ledare för oss själva och för varandra. Att motivera och inspirera är en viktig komponent i den strävan.

1 kommentar

Lägg till din

Lämna ett svar