Vidde- en svensk eldriven snöskoter

Vad händer

Vidde är ett svenskt företag som tillverkar eldrivna snöskotrar och levererar sina första skotrar 2024.

Kontext

Viddes snöskotrar kommer att ha ett batteri med kapacitet på runt tjugo kilowattimmar vilket är tillräckligt för 10 mils körning. Batteriet kommer att vara inneslutet i en särskild ”termos” som ett skydd mot kylan.

2024 och 2025 ska företaget leverera de tusen första snöskotrarna till skidanläggningsföretaget Skistar, elproducenten Skellefteå Kraft och ishotellet i Jukkasjärvi.

Vad har det för betydelse

Precis som andra eldrivna fordon är livslängden för Viddes snöskoter betydligt längre än gamla fossildrivna skotrar. Den tysta motorn har mycket mindre skadlig påverkan på djurlivet och nollutsläpp innebär att den friska fjälluften kan fortsätta vara frisk. Både förare, människorna runtomkring och den omgivande naturen kan leva ett friskare och friare liv.

I nyheterna

2 kommentarer

Lägg till din

Lämna ett svar