Vem driver Grow?

Det gör vi såklart tillsammans men här är lite om den som satte igång det.

Hej Grow- vänner! Flera av er känner mig sen tidigare men nu när vi blivit dubbelt tvåsiffriga i Facebookgruppen tänker jag att det kan passa med en presentation.

Jag heter Rikard Linde, bor i Bagarmossen i Stockholm, fyller faktiskt 52 idag, och har agerat i miljörörelsen hela livet. Har varit medlem i flera partier, Centern, Piratpartiet, Miljöpartiet och en liten vända i Feministiskt initiativ och nu partipolitiskt rotlös, men sneglar på Reformisterna. Hann även med en vända på tankesmedjan Fores med politiker, debattartiklar, seminarier och cirkusen i Almedalen.

Webben är min egentliga hemvist, jag gillar att tekniken är enkel, tekniskt begränsad och öppen för alla, det är ett bra verktyg för att uttrycka tankar o känslor 👉http://rikardlinde.se/om/

Tanken med Grow är att formulera och sprida lösningar på klimatkrisen. Människor ägnar så oändligt mycket energi och tid åt problemformuleringar, hot och rädsla, inte minst i sociala medier. Det löser tyvärr inte problemen. Jag tror vi måste rikta blicken mot lösningarna, mot konkreta handlingar vi kan utföra som ger positiva resultat.

Ett stort problem för miljörörelsen är förvirring och tvivel. Vi ägnar oss åt flera riktigt stora frågor och försöker debattera allt på en gång. Pedagogiskt funkar det inte, människor blir förlamade när vi försöker ta in allt på en gång. Psykologiskt funkar det inte heller för de många behoven och de olika vägarna framåt gör oss överväldigade, förvirrade och rädda.

För att agera med kraft behöver vi ett klart mål och konkreta steg för att nå målet. Därav Grows femårsplan https://growsverige.se/femarsplan/

Vilken skillnad tror jag att vi kan göra? Ja det viktiga är att vi tar kontroll över våra handlingar och att vi samarbetar på villkor som vi själva formulerat. I ett ord, agens! Då kan vi släppa ångesten och rädslan och bidra till en friskare natur.

Jag tror också vi är närmare en lösning på krisen än media ger sken av. Givetvis kommer vi behöva hantera konsekvenserna av uppvärmningen under många år, längre än din och min livstid, men utsläppen av koldioxid och metan är på väg att elimineras och därmed den accelererande uppvärmningen. Uppväxlingen till solenergi, vindkraft och batterilagring sker enormt snabbt. Priserna sjunker i rekordtakt även i Sverige och inom två-tre år kommer dessa teknologier vara billigare än kol, gas, olja och uran.

Vi kan bidra till denna utveckling genom att själva köpa, bidra till att bostadsrättsföreningen och idrottsklubben investerar och att landet investerar i solenergi, vindkraft och batterier. Varje såld enhet ökar takten och sänker priserna…globalt!

Mitt fokus är på det konkreta, på det vi kan göra, på allt vi människor gör som bidrar till lösningen, som inspirerar och ger oss energi att skapa ett bättre samhälle. 👍🏽✊🏽☀️🌤⛅️🌥💨

Häng med, berätta om Grow för en kompis, hör av dig om idéer, bra artiklar och annat som stärker och peppar! Och dela gärna inläggen på Facebook, Twitter eller där du möter likasinnade.

Lämna ett svar