Fler elbilar än laddhybrider i Sverige

Vad händer

25 juli passerade antalet elbilar antalet laddhybrider, enligt Transportstyrelsens statistik.

Kontext

Nu finns 278 000 registrerade elbilar i Sverige jämfört med 276 000 laddhybrider. Elbilarna står för drygt fem procent av alla registrerade bilar i Sverige.

Andelen laddhybrider bland nyregistreringarna har börjat sjunka. Hittills i är 18,5 procent av alla nya bilar en laddhybrid. Det kan jämföras med första halvan av 2022 då andelen var 22,0 procent, och första halvan av 2021 då andelen var 23,9 procent.

Det medan elbilarna hittills i år står för 34,9 procent av alla nya bilar. Det kan jämföras med första halvan av 2022 då 26,0 procent av alla nya bilar var en elbil, eller 12,5 procent under första halvan av 2021.

Allt om Elbil: Nu finns det fler elbilar än laddhybrider i Sverige

Vad har det för betydelse

2023 är året då elbilen tar över den svenska bilmarknaden. 40 procent av nya bilar är rena elbilar, en siffra som kommer fortsätta stiga. När nybilsförsäljningen av elbilar står för hälften av alla nya bilar kommer utsläppen från transporter att börja minska, alltså väldigt snart.

I nyheterna

Lämna ett svar