Använd foton, texter och grafer från Grow

Jag tror vi bygger ett bättre samhälle genom att dela prylar, information och verktyg. Det hjälper oss inte bara utföra enskilda åtgärder utan även bygga tillit mellan människor och stå på varandras axlar och nå längre.

Sök foton och bilder

Behöver du ett foto av en solpanel, ett batterilager eller någon annan klimatrelaterad fråga?

Grow Sverige har publicerat inlägg om solenergi, vindkraft och batterilagring nästan varje dag i snart två år (här är första inlägget). Jag har för vana att använda foton i kombination med text och video. För att det inte ska bli en massa strul med licenser och rättsliga påföljder håller jag mig till fritt användbara foton.

Grow Sverige: Letar du efter foton av solpaneler, vindturbiner eller annan fri energi?

Du kan och får återanvända foton jag publicerar på growsverige.se. Här kan du läsa villkoren. Du hittar givetvis bilderna här på sajten men enklare är att använda bildsök i ett sökverktyg.

Till exempel, för att söka foton av batterilagring som publicerats på growsverige.se kan du skriva så här i Googles sökformulär

batterilagring site:growsverige.se

Då avgränsar Google sökningen till sånt som publicerats på growsverige.se, i detta fall foton med batterilagring.

Därefter klickar du på ett foto och kollar sidan där fotot finns, till exempel Sockerbaserat flödesbatteri kan lagra energi i mer än ett år. Längst ner på sidan hittar du en länk till bildkällan vilket är fotots original. Där hittar du fotot utan Grows logga och så står det vilka villkor som gäller för att återanvända fotot.

Alla foton jag lagt ut

Sök alla foton på sajten så här:

* site:growsverige.se

I och med att jag publicerat över tusen inlägg med foton i de flesta inlägg finns det ett ganska stort material att hämta från och jag har kategoriserat allt.

Grafer…

Du kan också avgränsa mer specifikt, till exempel eu elbil graf

eu elbil graf site:growsverige.se

och få upp grafer till exempel för en viss period.

Google Bilder: eu elbil graf

…eller en plats

Google Bilder: Ukraina

Källor

Lämna ett svar