Letar du efter foton av solpaneler, vindturbiner eller annan fri energi?

Grow Sverige har publicerat inlägg om solenergi, vindkraft och batterilagring nästan varje dag i snart två år (här är första inlägget). Jag har för vana att använda foton i kombination med text och video. För att det inte ska bli en massa strul med licenser och rättsliga påföljder håller jag mig till fritt användbara foton.

En rolig följd av detta är att du kan återanvända dessa foton. Du hittar dem givetvis på growsverige.se men ett enklare sätt är att använda bildsök i något sökverktyg.

Till exempel, för att söka foton av solpaneler som publicerats på growsverige.se kan du skriva så här i Googles sökformulär

solenergi site:growsverige.se

Då avgränsar Google sökningen till sånt som publicerats på growsverige.se, i detta fall foton som handlar om solenergi.

Därefter klickar du på ett foto och kollar sidan där fotot finns, till exempel 30 kinesiska provinser publicerar ambitiösa planer för fri energi. Längst ner på sidan hittar du en länk till bildkällan vilket är fotots original. Där hittar du fotot utan Grows logga och så står det vilka villkor som gäller för att återanvända fotot.

Lämna ett svar