Eldrivna kranar revolutionerar hamnarbetet

Dela inlägget

Vad händer

San Diegos hamn har nyligen fått två eldrivna kranar med en kapacitet på 400 ton. Dessa kranar, som är en del av en större satsning på att minska utsläppen från hamnarna, drivs helt på elektricitet och eliminerar därmed behovet av dieselbränsle.

Kontext

Hamnar världen över har traditionellt varit beroende av dieseldrivna kranar, vilket bidragit till betydande utsläpp av koldioxid och andra föroreningar. Elektriska kranar som de som installerats i San Diego är ett steg mot att minska dessa utsläpp, särskilt i områden som ofta är tungt belastade av industriella aktiviteter.

De nya kranarna i San Diego är byggda av det kinesiska företaget ZPMC och ska modernisera hamnens infrastruktur. Kranarna har kapacitet att lyfta 400 ton och är utformade för att hantera containerfartyg snabbare och med högre precision än äldre modeller.

Tack vare deras elektriska drift minskas både bullernivåer och föroreningar, något som är av särskild betydelse för områden runt hamnar, där luftkvaliteten ofta är ett problem.

“These all-electric mobile harbour cranes are a game changer for public health, the environment and our regional economy. It’s win, win, win,”

“By replacing our diesel-powered cargo handling equipment with electric equipment, such as these cranes, we continue to ensure that the air in and around the terminal is cleaner to breathe, reduce our environmental impacts and fulfil our responsibility to support commerce and jobs. in our region.”

Chairman Rafael Castellanos of the Board of Harbour Commissioners of the Port of San Diego

Vad har det för betydelse

Elektricitet är billigare än diesel och kräver mindre underhåll, vilket innebär stora besparingar för hamnar som använder dem. San Diego-projektet är bara en del av en större global trend där hamnar investerar i elektrisk infrastruktur för att nå sina klimatmål.

Genom att investera i eldrivna kranar tar San Diego och hamnar runt om i världen viktiga steg mot en friskare natur. Elektriska kranar minskar inte bara utsläppen av växthusgaser, de bidrar också till att förbättra arbetsmiljön genom att minska buller och vibrationer. På längre sikt kan detta leda till både bättre arbetsförhållanden och minskad påverkan på omkringliggande samhällen.

Källor

Lämna ett svar