Miljöpartiet och Centerpartiet satsar mest på solenergi

Svensk Solenergi har gjort en sammanställning av vad partierna i riksdagen tycker om solenergi.

Miljöpartiet och Centerpartiet är mest positiva och vill satsa mest på att höja utbyggnadstakten av solenergi. Motpolen, minst positiva, framstår Liberalerna tillsammans med Sverigedemokraterna. Det visar svaren i Svensk Solenergis partienkät som de 8 riksdagspartierna har svarat på.

Tre partier har satt upp mål för utbyggnaden av solkraft. Både Miljöpartiet och Centerpartiet har anammat Svensk Solenergis mål om 30 TWh solkraft år 2030. Centerpartiet har det mest långtgående förslaget, med ett planeringsmål om 15 TWh utbyggnad redan under kommande 4 år. Vänsterpartiet har ett lite mer försiktigt mål, 10 TWh till 2030.

Svensk Solenergi: Stora skillnader i partiernas syn på solenergi

Bildkälla: neonskylt

Lämna ett svar