Alla utsläpp i världen består av många små utsläpp

Kinas utsläpp består av många många små utsläpp. Sveriges utsläpp är likadana som Rysslands, Polens och Zimbabwes, det är små mängder koldioxid som släpps ut när en bensindriven lastbil kör två kilometer genom en medelstor stad. Högt uppe i Anderna eldar en familj för att värma upp duschvattnet, koldioxid. Jag bastar i vår vedeldade bastu, koldioxid. Samma när en person bastar i Novosibirsk eller värmer upp källaren med gas.

Här är en bild av svensk koldioxid tillsammans med den i Ulan bator och alla andra länder. Ser du din flygtur häromåret?

All denna koldioxid ska bort. Annars blir det varmare i ugnen som är vår atmosfär och vi steks lite snabbare. Så det är bara att börja beta av koldioxiden, en ruta i taget. Allt ska bort!

Lämna ett svar