Kanadensiskt företag utvecklar utsläppsfri metod för vätgas

Vad händer

Kandensiska GH Power har tagit fram ett modulärt system för att producera vätgas som drivs med elektricitet från fria energislag.

Kontext

GH Power är ett kanadensiskt företag som utvecklat en reaktor för att producera vätgas med kapacitet på 1 megawatt. Med elektricitet, vatten och återvunnet aluminium genererar anläggningen vätgas genom en skyddad process. Processen är väsentligt billigare än den traditionella som drivs med fossilgas.

GH Power is a private company that builds and operates modular green energy reactors. These units react scrap aluminum with water to create high-purity alumina (Al2O3) and hydrogen gas. Our innovative technology uses recycled or primary aluminum and water to facilitate a chemical reaction that creates thermal energy/electricity, fuel cell-grade hydrogen, and aluminum oxide (or alumina).

GH Power: Supporting a circular economy

Vad har det för betydelse

Vätgas kan användas som industriellt bränsle vid framställning av stål, pappersmassa och andra produkter som kräver extremt höga temperaturer vid tillverkningen. Att ta fram alternativa metoder för vätgasproduktion är en nyckel för att växla upp industrier och eliminera samhällets utsläpp.

I nyheterna

Lämna ett svar