Batteriföretag bygger värdekedja för återvinning

Vad händer

Nordamerikanska batterijättar startar ett samarbete för att återvinna och återbruka mineraler från batterier.

Kontext

För att minska utsläppen från sin batteriproduktion har företaget Nanotech Energy inlett ett samarbete med tyska kemikalietillverkaren BASF, American Battery Technology Company (ABTC) och kemiföretaget Toda Advanced Materials. Samarbetet sker i fyra steg

  1. ABTC har en återvinningsanläggning för batterier i Nevada som tar emot kasserade batterier. De kommer även ta emot oanvända material från Nanotech Energys produktionsanläggning i Kalifornien.
  2. Därefter återvinner ABTC batterimaterial som nickel, kobolt och mangan genom att separera, återhämta och rena materialen för att möta kravnivåerna för batterimaterial.
  3. Toda Advanced Materials och BASF använder sedan materialen för att producera aktiva ämnen för tillverkning av batterikatoder, en blandning av metallhydroxider som omfattar nickel, kobolt och andra kemiska element.
  4. Slutligen skickas materialen till Nanotech Energy som återanvänder dem i sin batteritillverkning.

Vad har det för betydelse

Genom att förena sakkunskaper och erfarenheter av batteriåtervinning kan företagen skapa en värdekedja som minskar behovet av mineraler och material från gruvdrift. Företagen sparar pengar, minskar beroendet av material från utsatta arbetsmiljöer och de minskar utsläppen från den nordamerikanska bilindustrin.

I nyheterna

Lämna ett svar