Autonoma batteridrivna tågvagnar

Vad händer

Företaget Parallel Systems har konstruerat självgående, batteridrivna tågvagnar.

Kontext

Parallel Systems tågvagnar drivs av batterier och rymmer kameror, sensorer och bromssystem som ger vagnarna förmåga att röra sig längs räls autonomt, utan förare. Dessutom interagerar varje vagn med andra vagnar vilket minskar luftmotstånd och energibehov för att driva vagnen.

And rather than being linked by heavy metal couplers, like traditional freight trains, Parallel’s autonomous rail cars are capable of seamlessly grouping and separating themselves while traveling. That allows them to keep train crossings clear by automatically separating to let vehicles cross their paths. By combining the high freight efficiency of rail with the flexibility and speed normally associated with trucks, the technology is designed to enable faster, cheaper, and lower-emissions movement of goods.

Clean Technica: NREL’s Rail Optimization Software Is Putting Freight Electrification on the Fast Track

Ett forskarlag från NREL har utvecklat mjukvara, ALTRIOS, som optimerar vagnarnas energianvändning och utsläpp.

Vad har det för betydelse

Frakt på batteridrivna tågvagnar förbrukar 75 procent mindre energi än med lastbil. Det frigör utrymme på motorvägar för persontrafik och minskar utsläpp.

Källor

Lämna ett svar