Kan man ladda fem elbilar från en?

“El-pickupen Ford F-150 Lightning är därför utrustad med ett system som gör att man kan dra energi ur batteriet på flertalet olika sätt.”

Klarar Fords el-pickup att ladda fem andra elbilar?

Jag har nämnt Vehicle to Grid, tekniken för dubbelriktad elektricitet där elbilar inte bara kan laddas utan även skicka elektricitet till nätet eller annan eldriven utrustning. Då kan bilen fungera som husets backup vid strömavbrott eller för att ladda elcyklar och hushållsapparater. Flexibilitet är en av elektricitetens bästa kvaliteter.
Nu när bilarna börjat levereras med denna teknik har entusiaster på YouTube satt igång att testa och experimentera med tekniken. Hur många bilar går det till exempel att ladda från ett enskilt bilbatteri?

Bildkälla

Lämna ett svar