Om 2 år trafikerar eldrivna bilfärjor vattnen runt Vaxholm

För att göra alla sina färjor klimatneutrala till 2045 investerar Trafikverket en miljard kronor i fyra eldrivna bilfärjor. Färjorna byggs av nederländska Holland Shipyards Group och kommer kunna styras på avstånd men har också förmåga att köra autonomt, alltså självkörande

Vid fartygets ankomst förtöjer de helt själva, fäller upp bommarna så att bilarna kan köra av. Under lossning och lastning pågår laddning av batterierna från landström. Laddningen får bara ta den tid lasthanteringen pågår, cirka fyra minuter. Även om färjorna är utrustad med mycket digitaliserings- och automatiseringsteknik så kan de även köras som en vanlig färja.

Trafikverket: Avtal tecknat för fyra nya elfärjor till Färjerederiet

Recharge: Trafikverket miljardsatsar på självkörande eldrivna bilfärjor

Offshore Energy: Holland Shipyards to build 4 autonomous, all-electric ferries for Sweden

Ett svar på ”Om 2 år trafikerar eldrivna bilfärjor vattnen runt Vaxholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *