Varför ska du, jag, kvarteret, kommunen, landet och EU köpa så många solpaneler vi kan så fort som möjligt

IEAs World Energy Outlook publicerades häromdagen och precis som tidigare år bedömer de utvecklingen för solenergi, batterier och vindkraft utifrån vad regeringar anger att de tänker göra. De tittar inte på prisutvecklingen av dessa teknologier vilket är anledningen till att de prognosticerar så fel, om och om igen.

Tony Seba är en fristående analytiker som driver organisationen RethinkX och som gör prognoser för samhällsutvecklingen, bland annat för energi. Han visar hur utvecklingen för fri energi sker på marknadsmässiga grunder och går väldig fort, mycket fortare än vad IEA och andra stora bedömare hävdar.

Du och jag kan välja att lyssna på de källor vi vill men oavsett om du föredrar RethinkX eller IEA har du anledning att satsa på solenergi, vindkraft och batterilagring så mycket du kan, så fort du kan, helt enkelt för att det är snabbaste sättet att ersätta kol, olja och gas. Och inte bara du, även fotbollsklubben, stadsdelen, kommunen, landet, ja hela EU. Agera på de nivåer du förmår! Här finns verktyg, för ditt eget hushåll, för sparande och för att agera på andra områden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *