I takt med sjunkande priser dyker solpaneler upp på låginkomsttagares hustak

Ingen överraskning, när en vara går ner i pris kommer fler att köpa den. Prisutvecklingen för solenergi har varit konstant nedåtgående i flera decennier 🤯 och nu är priserna så låga att även låginkomsttagare runtom i världen börjat sätta upp solpaneler på sina tak.

En nypublicerad amerikansk studie som granskat över två miljoner hushåll återger en demografisk bild av solenergins spridning. Lönenivån för de hushåll som investerar i solenergi är lägre idag än för tio år sedan.

In 2021, less affluent households accounted for a sizable chunk of the U.S. home solar market: 22 percent could be considered low-income, or making less than 80 percent of area median income, and an additional 21 percent could be considered moderate-income, or making between 80 and 120 percent of area median income, according to the report. That means that in total, 43 percent of households installing solar can be considered to fall into the lower-income category.

Canary Media: More lower-income US households are adopting solar

According to the LBNL team, residential solar is spreading among lower-income households for several likely reasons, including falling prices, more widely available financing and state initiatives to expand access in these communities. Examples include California’s Single-Family Affordable Solar Homes Program, Illinois’ Solar for All program and Delaware’s Low- to Moderate-Income Solar Pilot Program (which just launched in July).

Canary Media: More lower-income US households are adopting solar

Ett exempel, så här ser utvecklingen ut i Pennsylvania.

Lämna ett svar