Flytande vindkraft blir ocksĂ„ allt vanligare 😅

Det Ă€r inte bara flytande solenergi som utvecklas och sprids. Vindkraften hittar nya former och utvecklare skapar ny teknik för att kanalisera vindens rörelser. Amerikanska American Offshore Energy har utformat en turbin, the “American Turbine” 😅 som pĂ„minner om svenska SeaTwirl men med segelformade vertikala blad för att fĂ„nga vindenergi. Konstruktionen fungerar utan mittaxel, standard i vanliga vindkraftverk, vilket minskar antalet rörliga delar och behovet av stĂ„l.

The AOE design also has no need for forgings, castings, conventional generators, or AC/DC conversions at sea, and it requires much less steel than a conventional wind turbine.

Splash247: American Offshore Energy designs new-style floating wind turbines

Tillverkarna betonar flexibiliteten som denna konstruktion medför, att anlÀggningen kan sÀnkas under ytan vid riktigt svÄra vindförhÄllanden samt möjligheten att flytta anlÀggningen för underhÄll eller en ny position.

LĂ€mna ett svar