Pico Hydro

På tal om vattenkraft… det finns såklart småskaliga motsvarigheter. Aggregat med en kapacitet under 5 kilowatt kallas pico hydro och känns väldigt 💕 solarpunk 💕 Precis som med mikrovind och solceller blir pico hydro mer meningsfullt ju fler batterier vi har i vår omgivning, när varje watt elektricitet fyller på batteriet, i synnerhet när inflödet är konstant.

Pico Hydro in Laos

Through the internet, the community is now able to obtain plans to construct DIY-water turbines, and there is a growing trend toward building them for domestic requirements. The DIY-hydroelectric plants are now being used both in developed countries and in developing countries, to power residences and small businesses.

Wikipedia: Pico Hydro

Ett svar på ”Pico Hydro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *