Ännu mer osynliga 😅 solpaneler!!

Vad hÀnder

Italienska dyaqua har utvecklat terracottaplattor, trÀbitar!! och stenblock med en yta som genererar elektricitet frÄn solljus.

Kontext

Operating of Invisible Solar modules is based on the low molecular density. Each module is composed of a non-toxic and recyclable polymeric compound we properly developed to encourage the photon absorption.

Inside the module there are incorporated standard monocrystalline silicon cells. The surface, that is opaque at the sight but translucent to sun rays, allows the light to enter and feed the cells.

dyaqua: Invisible solar, how it works

Vad har det för betydelse

Som vi skrev igÄr har osynliga solceller flera fördelar. Tekniken innebÀr att solenergi kan integreras i byggnader utan synliga förÀndringar. Byggnader kan bÄde producera elektricitet och anvÀnda ett passande formsprÄk. VÀldigt stora ytor som hittills varit otillgÀngliga för elproduktion kan anvÀndas för solenergi.

Mellan raderna

2018 – Pilot installation at Pompeii
This is the first installation that has been made using the Invisible Solar Rooftiles. Installed in 2018, the plant is inside the Pompeii Archeological Park at the “Domus dei Vettii”. This pilot installation is related to a wider project named “Smart Archeological Park”, which has been developed by Ministry of Cultural Heritage and CNR.

I nyheterna

LĂ€mna ett svar