Vågor under vattnet

Vad händer

Amerikanska National Renewable Energy Laboratory (NREL) testar en ny teknik för vågenergi, en <rikards-översättning> oscillerande energiomvandlare för rullande vågor </rikards-översättning>

Kontext

Tekniken är en paddel under vattnet med öppningar som vågor kan passera igenom istället för att slå emot med full kraft.

Vad har det för betydelse

Tekniken är billigare, konverterar mer energi och håller längre än traditionella lösningar för vågenergi.

Waves are more predictable and reliable than solar or wind energy, and they could power hard-to-reach locations, like coastal communities and remote islands, which currently depend on expensive, carbon-intensive diesel imports. Wave energy devices could also power offshore fishing, marine research, or military operations that need to reach deeper waters.

NREL: A Window Into the Future of Wave Energy

Mellan raderna

Idag utgör en stor del av kostnaderna för vågenergi av förstärkningar som håller energiomvandlare på plats. Vatten och vågor kan med kraft och upprepning bryta ner de flesta fasta strukturer. Följden är att vågenergiteknik ofta är väldigt tung.

“Our systems are just too heavy,” Tom said. “To withstand really extreme loads, orders of magnitude higher than when the device is operating and producing power, they’re built with too much steel. We need to start thinking outside the box.”

NREL: A Window Into the Future of Wave Energy

I nyheterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *