Upprepa: mer solenergi, vindkraft och batterilagring

Jag kan inte säga det tillräckligt ofta och högt, miljörörelsen måste ta upp lösningarna, ta upp det vi vill att samhällsdebatten ska handla om och upprepa, upprepa, upprepa! Varje gång vi upprepar det eliminerar vi lite kol, olja och gas från debatten och från människors medvetanden. Det kommer en dag då fri energi behöver modifieras, förfinas och bytas ut men den dagen är inte idag. Idag behöver vi mer fri energi, mer solenergi, vindkraft och batterilagring. Upprepa!

Det Ebba Busch, Jimmie Åkesson och Elsa Widding gör när de tar upp kärnkraft är att suga musten ur miljörörelsen, de tar upp en massa frågor som de vet att vi inte kan motstå att debattera men som inte ökar den fria energin och minskar kol, olja och gas. Och vi faller i fällan varenda gång. Så skit i dem, ignorera det. Till och med det här inlägget är för mycket, jag borde ju snacka om solenergi, vindkraft och mer batterier. Trollande är lömskt, det funkar till och med när vi pratar om annat.

Men nej! Inte idag, inte vi.

Vi behöver mer

  • solenergi
  • vindkraft
  • batterilagring

Ibland känns det kanske som att vi redan är framme och vilken skillnad gör det om lilla jag säger något vid middagsbordet eller på klubbmötet. Men det är ett missförstånd för det är nu dina handlingar gör störst skillnad. Fri energi har momentum och det är just på grund av att så många sätter upp solpaneler och bygger vindkraftverk som bollen är i rullning. Sakta inte ner bollen utan ge den mer fart och få den att rulla hela vägen ner för backen. Solenergi, vindkraft och batterilagring!

Lämna ett svar