Pickuptruck med över 80 mils räckvidd

Vad händer

Ram 1500 REV är en pickuptruck med flak, såna som hantverkare använder (fast fortfarande dyrare och glassigare), med en räckvidd på över åttio mil.

Kontext

Batteriet har en kapacitet på 229 kilowattimmar (kWh) vilket alltså räcker till 80 mils körning. Batteriet kan dessutom snabbladda drygt femton mil på tio minuter. Ram 1500 REV är fyrhjulsdriven och kan bära en last på 1,2 ton eller bogsera, håll i dig… 6 ton! Grow har tidigare nämnt superstyrka som en nyckelkomponent i det framväxande batterisamhället, nu ser vi det i verkligheten.

Vehicle-to-vehicle, vehicle-to-home and vehicle-to-grid bi-directional charging affords the Ram 1500 REV the flexibility to charge another Stellantis battery-electric vehicle or provide power back to the grid. With Ram’s mission to make lives easier, the truck can also send power to a home during a storm, run the tailgate party or provide power at the camp or jobsite. An on-board power panel in the bed can provide up to 7.2 kW while an available on-board power panel in the frunk provides up to 3.6 kW. 

Stellantis: All-electric 2025 Ram 1500 REV Unveiled at New York International Auto Show

Vad har det för betydelse

Nu börjar elbilar ha längre räckvidd än de flesta bensinbilar. Vi närmar oss en verklighet där räckvidd inte längre har så stor betydelse för valet av bil och ett minskande behov av laddstolpar där du befinner dig.

Mellan raderna

Oh, and if you come to any river crossings, the Ram 1500 REV can ford up to 24 inches of water.

Jalopnik: The All-Electric 2025 Ram 1500 REV Makes 654 HP With Up to 500 Miles of Range

I nyheterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *