Turbiner som drivs av vattenflödet i bevattningskanaler

Vad händer

Amerikanska Emrgy har utvecklat småskaliga vattenturbiner som drivs i bevattningskanaler.

Kontext

Det finns enorma mängder kanaler byggda för bevattning och andra praktiska ändamål. Vattnet som strömmar genom kanalerna kan användas för att driva små turbiner och generera elektricitet.

Emrgy är ett amerikanskt bolag som tagit fram en modullösning med propellrar som driver små turbiner och distribuerar elektricitet till elnätet. Turbinerna har en kapacitet från 10 till 40 kilowatt, beroende på rotorns storlek.

Unlike conventional hydropower which requires gravity drop and head pressure for effective operation, Emrgy’s technology optimizes only on the kinetic energy or velocity of the volume of water flowing through a channel.

Emrgy: A New Approach to Hydro

Vad har det för betydelse

Emrgys teknik är billig, ger elektricitet dygnet runt och kan installeras på kort tid. Vattenkanaler är en energikälla som hittills inte använts men kan bidra med stora mängder elektricitet på ett förutsägbart sätt.

I nyheterna

Lämna ett svar