Billig energilagring med kol och syre

Vad händer

Billig långtidslagring för energi? Gör som Noon Energy och använd kol och syre.

Kontext

Noon lagrar energi genom att dela koldioxid med elektricitet till fast kol och syrgas och frigöra elektricitet genom att göra det omvända, en oxidering av det pudriga kolet. Batteriet har mycket hög energitäthet och effektivitet. Lagringstekniken har utvecklats som en följdeffekt av NASAs arbete med att omvandla koldioxidfylld atmosfär på Mars till syre, även känt som MOXIE.

Vad har det för betydelse

Long duration technologies are usually less energy dense than lithium-ion batteries and need a lot of space, which makes them unsuitable for powering vehicles. Graves says his carbon-based storage technology is actually three times more energy dense than lithium-ion batteries. In theory, he says, it could one day power clean marine shipping or long distance trucking, two applications where even lithium-ion batteries don’t have enough energy density for the job.

Clean Technica: Noon Energy Raises $28 Million To Develop Carbon-Based Long Term Energy Storage

I nyheterna

Lämna ett svar