Kalifornien går före med solenergi, vindkraft och batterilagring

Vad händer

Guvernör Gavin Newsom presenterar Kaliforniens plan för att eliminera sina utsläpp genom att bygga nära 150 gigawatt fri energi.

Kontext

I dagsläget har Kalifornien 35 gigawatt utsläppsfri energi kopplat till elnätet vilket motsvarar förbrukningen i 35 miljoner hushåll. Den nya satsningen innebär hundratals nya solparker, vindkraftverk och batteriparker. 2045 siktar man på att ha byggt ut kapaciteten med 150 gigawatt.

He also highlighted the role of technology in this modern electricity grid, allowing users to supply power to the grid they have stored in their zero emission car batteries and other appliances. This makes our grid more efficient, reliable and affordable.

CA.gov: Governor Newsom Updates the Roadmap to California’s Clean Energy Future

“California needs more diverse clean energy resources – including batteries, clean hydrogen, and long-duration storage – and a wide range of technologies and resources to meet the unprecedented growth in demand for electricity at all hours of the day and different times of year.”

The update estimates that California will have 5,000MW of battery storage online by June 1 this year, increasing to 19,500MW by 2035 and 52,000MW by 2045.

Energy Storage News: Energy storage central to Newsom’s updated Clean Energy Transition Plan for California

Vad har det för betydelse

Planen är en bekräftelse att moderna samhällen kan försörjas fullt ut med fri energi. Landbaserad vindkraft, havsbaserad vindkraft, solpaneler på hushåll och i solparker, batterilagring och annan energilagring kommer ersätta all kol, olja och gas som staten använder idag.

I nyheterna

Lämna ett svar