Ny design för growsverige.se

Idag lanseras två förändringar i Grows infosfär.

Ny design för growsverige.se

Sedan i juni har jag tampats med webbplatsens form efter att producenten gjorde ett par oförutsedda ändringar i temat (designmallen). Jag gillade det newsiga utseendet men efter tre månaders väntan orkade jag inte längre utan bytte till ett tema jag kan kontrollera.

Gammal design

Nu använder Grow Anders Noréns fina tema Miyazaki. Anders är en respekterad och kompetent webbdesigner i WordPressvärlden. Jag rekommenderar alla som behöver ett WordPresstema att kolla in Anders skapelser 🤩

Sajten har ett mer bloggigt utseende nu, mer internetkänsla än nyhetskänsla och jag gör detta på prov. Berätta gärna vad du tycker i kommentarsfältet.

Ny design

Grow slutar publicera på Twitter

Jag har tidigare nämnt att Grow kommer röra sig mot fria verktyg istället för slutna kommersiella jättar. Twitter är ett praktexempel på det senare, en teknologi som inte stärker eller skyddar användarna och som går en ytterst tveksam framtid till mötes.

Twitter är en autokratisk hierarki

Twitter är en autokratisk hierarki som försöker kontrollera människor.

Grow agerar utifrån omtanke och ansvar

Grows arbete syftar till att öka människors omtanke och kärleksfullhet vilket är oförenligt med auktoritära metoder.

Därför kommer Grow inte publicera på Twitter utan istället använda det fria nätverket Mastodon. Webbadressen till Grows Mastodonsida är https://mastodon.nu/@grow Vi har faktiskt redan fler följare på Grows Mastodonsida än det gamla Twitterkontot 💪🏽 så häng med!

Lämna ett svar