Etableringstakten ökar för havsbaserad vindkraft

Vad händer

Kinesiska Goldwind har slimmat etableringstakten för ett 14,3 megawatts vindkraftverk till 30 arbetstimmar.

Kontext

En av flaskhalsarna för fri energi är tiden det tar att frakta och montera energiverktyg som turbiner, paneler och pumpar. Vi ser en frenetisk trend mot kortare etableringstider och metoder som att minska behovet av rampar och ställningar. Till exempel har en del företag börjat montera solpaneler direkt på marken. Kinesiska Goldwind har nu kortat tiden som krävs för att montera och sätta igång ett vindkraftverk till trettio timmar.

Goldwind says it was able to rapidly install its GWH252-14.3MW offshore wind turbine as the result of refining its assembly and installation process.

“Through strategies like rotor pre-assembly, modular designs, improved conditions for upending tool disengagement etc., Goldwind can speed up hoisting by 26 hours, improving overall efficiency by 40%!”

electrek: A 14.3 MW offshore wind turbine was installed in just 30 hours

Vad har det för betydelse

The 400 MW Zhangpu Liuao Phase 2 offshore wind farm will be able to produce about 1.6 TWh of electricity per year. According to CTG, this can save about 500,000 tons of standard coal and reduce emissions by about 1.36 million tons annually.

electrek: A 14.3 MW offshore wind turbine was installed in just 30 hours

1 september rapporterade kinesiska medier att turbinen genererade 384.1 megawattimmar och slog ett rekord för daglig generationskapacitet.

I nyheterna

Lämna ett svar