Batteripriser nära vändpunkt för elbilar

Vad händer

Priset på battericeller har störtdykt den senaste månaden och är nu nära nivån där priset på en elbil matchar priset på en bensinbil.

Kontext

Enligt analytiker på firman Benchmark Lithium föll priset på litiumjon- batterier med 8,7 procent i augusti till under 100 dollar per kilowattimme. Priset är nu nere på 98,2 dollar, en minskning med 33 procent från toppen i mars. Minskingen är en konsekvens av sjunkande råvarupriser på litium, nickel och kobolt.

On top of this, lithium prices have more than halved since the start of 2023 with Benchmark’s Lithium Carbonate Price Index dropping 52 per cent since the start of the year and the Lithium Hydroxide Price Index dropping 58 per cent.

Renew Economy: Battery cell prices plunge in August, close to tipping point for the end of ICE vehicles

Vad har det för betydelse

Importantly, it is now not far from the $US80/kWh cell price that is crucial to delivering a $US100/kWh battery pack – the level that is considered a tipping point because it will allow EV makers to build electric cars that cost the same as petrol and diesel alternatives.

Renew Economy: Battery cell prices plunge in August, close to tipping point for the end of ICE vehicles

I nyheterna

Lämna ett svar