Elbilsförsäljningen har satt fart i USA

Vad händer

På ett år har antalet elbilar i USA ökat från 2 till 3 miljoner i jämförelse med den andra miljonen elbilar som tog 2 år att sälja.

Kontext

Nyförsäljningen av elbilar ökade med sju procent årets första sex månader.

“The pace of adoption continues to accelerate”

Another way to look at the yearly pace of EV purchases is to use 12-month rolling sales, which reveal surprising progress. For this approach, each new calendar quarter shows the year of EV purchases leading up to that point. It smooths out seasonal fluctuations that can disguise longer-term trends.

Bloomberg: US Electric Vehicle Sales Reach Breakthrough Pace

61 procent av alla elbilar i USA är en Tesla som fortfarande helt dominerar den amerikanska marknaden.

Vad har det för betydelse

När fossilindustrin tappar fotfäste i USA kommer allmänhetens bild av fri energi förändras, från en liten utmanare till det nya normala. Den snabba ökningen av elbilar ser ut att accelerera ytterligare och vi kan förvänta oss rubriker från amerikanska medier som speglar denna nya verklighet.

I nyheterna

Lämna ett svar