Överföring mellan batterier

Vehicle 2 Grid, Boat 2 Grid, Vehicle 2 Load, Vehicle to Building… det finns många uppslag för hur dubbelriktad batterilagring kan försörja mer än föremålet som batteriet sitter i med elektricitet. Konceptet kan generaliseras till en princip, batteri till batteri, som innebär att föremål som drivs av ett batteri kan ladda andra batterier.

Konceptet kan generaliseras till en princip, batteri till batteri, som innebär att föremål som drivs av ett batteri kan ladda andra batterier.

Mobiltelefonen är det kanske vanligaste exemplet. När batteriet i din kompis mobil tar slut använder ni din mobil för att ladda kompisens, iaf tillräckligt för att skicka ett sms till en förälder. Battery-2-Battery.

Överföring innebär alltid en energiförlust vilket är väsentligt när det råder brist. Men i takt med att den fria energin sprider sig blir lokal överföring vanligare. Fler batterier och fler produktionsmedel i vår omgivning medför nya möjligheter att fånga upp och distribuera elektricitet. Ett fulladdat batteri kopplat till en solpanel innebär bortkastad energi om inte batteriet är kopplat till elnätet, eller ett annat batteri, och kan överföra överskottet.

Överföring mellan batterier är en självklar och växande utveckling i det fria energisamhället.

Bildkälla: mobiler

Lämna ett svar