Automatisk lastbilsladdare ger en inblick i framtidens laddinfrastruktur

Vad händer

Lastbilsföretaget Autocar och fjärrstyrningsexperterna på Rocsys har tillsammans tagit fram elbilsladdare som kopplar fordon till laddare automatiskt.

Kontext

Autocar utvecklar, tillverkar och säljer lastbilar som klarar svåra laster och arbetsmiljöer. De har tagit fram flera eldrivna fordon, nyligen E-ACTT terminal tractor, som laddas automatiskt och kan köras dygnet runt.

ACTT Electric Terminal Tractor

Rocsys utvecklar robotar, datorseende och datastyrda tjänster för att optimera fordonsprestanda.

Företagen samarbetar för att skapa en smidigare och snabbare rörlighet till exempel med hands-free laddning.

Teknologin är kompatibel med alla högeffektsladdare för likström och använder CCS-1 för kopplingen vilket gör integreringen smidig med befintlig laddinfrastruktur.

Providing hands-free charging for Autocar customers means they won’t have to piecemeal charging solutions together when they purchase EV trucks from us. All they need will come in one package – ‘always up’ EV trucks combined with non-manual charging set up for them onsite. By eliminating the need for manual intervention, hands-free charging ensures uninterrupted and efficient charging operations round the clock, enhancing fleet productivity and sustainability.

Vad har det för betydelse

Hands-freelösningen minskar slitage på laddkablar och kopplingar och snabbar på laddförfarandet.

Eldrivna teknologier lämpar sig för automatisering och fjärrstyrning. Fordon och apparater som tidigare drivits med bensin och förbränningsmotor får en helt ny uppsättning förmågor när de elektrifieras.

Källor

Lämna ett svar