Jonas Birgersson har en plan för fri energi

Han ger ett exempel på något som du kanske har upplevt. Att du tittar på en landskamp i fotboll eller hockey och plötsligt jublar grannarna tvärs över gatan. Tre sekunder senare ser du på din tv att Sverige gör mål och du jublar också. Numera tittar man egentligen inte live. Streamen av matchen som kommer in i din tv eller dator har en buffer på 30 sekunder. Av någon anledning funkade grannarnas stream lite bättre, de kanske har ett snabbare och stabilare bredband. Därför såg de målet tre sekunder före dig, men i vanliga fall hade du inte märkt det alls eftersom din stream har mellanlagrats.

“Samma sak kan man nu göra med el,” säger Birgersson. ”Det är dessutom inte speciellt svårt och inte speciellt dyrt. Det är bara att man måste tänka på ett nytt sätt. Producera el lokalt med vind eller solceller och så mellanlagrar du det i fastigheten, i stadsdelen eller i staden.”

“Precis som du började betala 200 kronor i månaden för internet, tror jag vi kommer komma till samma sak för el. För ett lågt, fast pris har du all el du behöver”, säger Jonas Birgersson.

Warp News: 🔌 Jonas Birgersson: “All el du behöver för ett lågt, fast pris”

Hjälp Grow

Ett svar på ”Jonas Birgersson har en plan för fri energi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *