Världsrekord i vindkraft, 359 MWh på ett dygn

På ett dygn har ett enskilt vindkraftverk i norra Danmark genererat 359 megawattimmar elektricitet, alltså 359 miljoner wattimmar. Turbinen, som är en prototyp, har konstruerats av Siemens Gamesa och varje vingblad är lika långt som Frihetsgudinnan i New York.

Fri energi byggs och etableras i världens alla länder vilket bidrar till kontinuerligt sjunkande kostnader och accelererande teknikutveckling. Inlärningskurvan innebär färre rörliga delar, ökad stabilitet och standardiserade processer.

“With every new generation of our offshore direct drive turbine technology—which uses fewer moving parts than geared turbines—component improvements have enabled greater performance while maintaining reliability. We are able to reduce time to market of the SG 14-222 DD thanks to standardized processes and a fully developed supply chain. Enabling high volume production at low risk. The serial production is planned for 2024.”

Newsweek: Wind Turbine With Blades Bigger Than Statue of Liberty Breaks World Record

Newsweek: Wind Turbine With Blades Bigger Than Statue of Liberty Breaks World Record

Siemens Gamesa: SG 14 222 DD Offshore Wind Turbine

1 kommentar

Lägg till din

Lämna ett svar