Vinddraget över taknocken driver vindturbin

Företaget The Power Collective säljer en teknik för mikrovind, RidgeBlade, en vindturbin som monteras på taknocken och drivs av vindsuget som uppstår nära hustak. Konstruktionen är diskret jämfört med vanliga vindkraftverk men genererar mindre elektricitet.

Using the existing surface area of a pitched roof, the RidgeBlade® collects and focuses the prevailing wind harnessing the Aeolian wind focus effect. This is where the wind is forced to travel over the roof surface and forms a pinch point at the roof ridge, accelerating the airflow through the turbine.

The Power Collective: Aeolian Wind Focus Effect
Aeolian Wind Focus Effect

RidgeBlade handlar även om att utnyttja vädrets svängningar och komplettera solpaneler med mikrovind så att ett hushåll kan generera elektricitet dag som natt.

Säsongskurvor för RidgeBlades elproduktion. Grön = vindkraft och orange = solenergi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *