Blicken på målet

Mycket diskussioner just nu om riksdagsledamoten Elsa Widdings uttalanden om klimatkrisen. Såvitt jag kan bedöma är hennes beteende klassiskt nättrollande. Hon säger som hon gör för att styra allmänhetens uppmärksamhet i en riktning som passar henne.

Undvik debatten

Motmedlet mot troll är att ignorera det de säger och ignorera deras försök att styra debatten. Din uppmärksamhet är nämligen Elsas livsluft.

Din uppmärksamhet är Elsas livsluft.

När Elsa häver ur sig något sånt här, eller när Jimmie Åkesson pratar om att fler dör av kyla än av värme, är det för att avleda vår uppmärksamhet och störa oss i vårt arbete med att rädda världen.

Fokusera på det du bestämmer är viktigt

Vi vet att jorden är för varm och blir varmare varje gång vi förbränner kol, olja och gas. Vi vet att vägen framåt är att byta kol, olja och gas mot fri energi (solenergi, vindkraft och batterilagring).

  • När vi satsar på fri energi vinner naturen.
  • När vi får andra att investera i fri energi vinner naturen.
  • När vi ägnar oss åt Elsa förlorar naturen.
  • När världen satsar på fri energi vinner naturen.

Och för tillfället vinner vi, världen satsar stort på fri energi. Så fortsätt framåt, låt inte trollen styra uppmärksamheten.

4 kommentarer

Lägg till din

[…] Jag har nämnt internettroll förut och att de agerar för att styra allmänhetens uppmärksamhet. Oljeindustrin är the mother of all trolls som har ägnat sig åt villospår och att styra människors uppmärksamhet i hundrafemtio år. Till exempel är plaståtervinning oljeindustrins uppfinning för att få människor att tycka att plast är bra. De styr din blick bort från det värsta som drabbat mänskligheten, koldioxidutsläpp från förbränning av olja, till något som känns vettigt och meningsfullt, återvinning. […]

Lämna ett svar