Solenergi, vindkraft och batterilagring minskar svenskarnas beroende av bränslen, elpriser och elnät

Samhällsdebatten om klimat och energi fokuserar ofta på helt fel saker, det handlar om vindkraftverkens hot mot fåglar, om det finns vetenskapliga belägg för klimatkrisen och om kyla dödar fler människor än värme. Vad håller vi på med? Du och jag ska inte nedlåta oss till debatt på den här dagisnivån utan rikta blicken mot det viktiga, mot de åtgärder som löser klimatkrisen.

Åsa Wikforss skriver i Dagens Nyheter att klimatfrågan är den nya fronten i SD:s kulturkrig och klargör hur högernationalisterna börjat använda klimatet som ett sätt att elda på motsättningar och skapa anomositet mot miljörörelsen. På samma sätt som partiet målade upp bilden av en blind elit i invandringsfrågan ska de måla bilden av klimataktivism med en annan palett, den om kulturkrig och hur en agendadriven elit försöker tysta folket. Metoden är att betona och förstärka

för att hävda att folket svikits av en klimatelit som agerar utan respekt för svensk kultur. Framförallt vill man flytta allmänhetens blick från den enighet som råder om att lösa klimatkrisen till konflikter om klimatkrisens kulturella sidor. När Elsa Widding avfärdar vetenskap, eller när Jimmie Åkesson pratar om att fler dör av kyla än av värme, är det för att avleda människors uppmärksamhet och rikta våra tankar mot klimat som en åsikt.

Men nej, inte i denna fråga!

Vi har en planet att rädda utifrån omtanke och kärlek med människor och natur och det ska vi upprepa så ofta vi kan och aldrig avvika. Vi är på väg mot 👇 ett friare liv 👇

Vi lever ett friare liv. Hushållens kostnader för el och värme är förutsägbara. Luften vi andas är friskare. Både industri och hushåll är fria från beroendet av bränslen, operatörer och elnät.

Grow Sverige: Vart ska vi

Vi byter kol, olja och gas mot solenergi, vindkraft och batterilagring. Metoden är att bygga solpaneler på hushållens tak, vindkraft längs motorvägar och batterilager i bostadsrättsföreningarna.

Regeln är att upprepa det vi vill och ignorera deras provokationer!

Grow Sverige: Vi steks långsamt

Nästa gång Jimmie Åkesson försöker provocera med att klimatet inte är en ödesfråga svarar vi att

  • svenska folket är på god väg att lösa klimatkrisen och öka sin frihet med solpaneler på hustaken
  • vindkraften minskar föroreningar och räddar våra barn från andningsproblem som astma
  • solenergi, vindkraft och batterilagring minskar svenskarnas beroende av bränslen, elpriser och elnät

Upprepa det vi står för, om och om igen.

Och för guds skull, ta tillbaka bilden av vårt långa fina land. Använd alltid foton på vår fantastiska natur med bärplockning, skogar, älvar och frisk luft.

I nyheterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *