Volvo lanserar eldriven asfaltsvält

Vad händer

På byggmässan CONEXPO den 14- 18 mars lanserar Volvo sin första eldrivna vält, DD25 Electric, för asfaltsarbete och vägbyggen.

Kontext

DD25 Electric är konstruerad för mindre pressprojekt som gatureparationer, parkeringsplatser och uppfarter och har en kapacitet på 24 kilowatt. Välten ska klara av ett helt arbetspass på en laddning men vid behov kan den snabbladdas på en timme.

360-degree visibility and high frequency compaction allow operators to achieve a smooth finish asphalt surface with speed. Frequency can be adjusted from 3500 vpm / 55 Hz to 4000 vpm / 67 Hz to cater for different applications.

Volvo: Volvo CE introduces first electric machine for road segment

Välten är det senaste tillskottet till företagets eldrivna arbetsmaskiner. Sedan tidigare säljer Volvo eldrivna grävskopor och hjullastare.

Volvo: Volvo CE introduces first electric machine for road segment

Vad har det för betydelse

Utsläppen från arbetsmaskiner står för nära 6 procent av Sveriges totala utsläpp. Fördelarna med eldrivna arbetsmaskiner är många, givetvis minskade utsläpp och en friskare natur men också klart bättre arbetsmiljö med minskat buller och avgasfri luft.

Mellan raderna

Allt fler arbetsmaskiner säljs med eldrift. Grow har skrivit om grävskopor, snöröjning, lyftkranar och lasttruckar för gruvor.

I nyheterna

2 kommentarer

Lägg till din

Lämna ett svar