Eldrivna gräsklippare som laddas med solenergi

Vad händer

Gräsklippare i alla storlekar elektrifieras. Självgående gräsklippare har alltid varit eldrivna men nu har batterierna så stor kapacitet att även de stora sittgräsklipparna kan drivas med elektricitet och laddas av solljuset!

Kontext

Självgående gräsklippare har funnits i många år men med en begränsad kapacitet, något som utvidgas varje säsong. Råd och Röns favorit är Robomow RK1000 som har en app för programmering och drift. RK1000 klipper utan problem i sluttningar och låter nästan inte alls. Den kan klippa ytor på ungefär 1000 kvadratmeter men programmeringen möjliggör flera olika ytor som den kan verka på. RK1000 förbrukar 2,8 kilowattimmar elektricitet per månad!

Solenergi laddar gräsklipparen under och mellan klippningar

YouTube- kanalen Fully Charged testkör en elektrisk sittgräsklippare som laddas av solpaneler.

Vad har det för betydelse

Tysta avgasfria arbetsmaskiner innebär en klart förbättrad arbetsmiljö för att inte tala om lyftet för “arbetsmiljön” som autonoma gräsklippare ger. Att ladda gräsklipparens batterier med solpaneler är passande eftersom de inte drar speciellt mycket elektricitet och där solljus kan bidra med en stor del av behovet.

Mellan raderna

Husqvarna lanserade redan 2008 en självgående gräsklippare med solpaneler (överst) men marknaden sa nej.

I nyheterna

Lämna ett svar