Vestas satsar på landbaserad vindkraft

Havsbaserad vindkraft ger mer elektricitet än landbaserad men just nu behöver vi all elproduktion vi kan få tag på och landbaserad vindkraft har fördelar. Som att det finns gott om redan exploaterade områden, motorvägar, parkeringsplatser och industriområden där vi med fördel kan växla upp till mer fri energi.

Att ett av världens största tillverkare av turbiner för vindkraft, danska Vestas, vill satsa på landbaserade installationer är rimligt utifrån den konfliktfyllda debatten om havsbaserad vindkraft. Bolaget uppskattar att det kan bygga 2 gigawatt (2 miljarder watt) vindkraft till 2025.

Energinyheter: Vestas VD vill öka landbaserad vindkraft massivt fram till 2025

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *