Bygg vindkraft på platser som redan är exploaterade

Kvantitet! Sverige behöver bygga ut sin energiproduktion mycket och snabbt. Debatten om vindkraftens placering är begriplig men skymmer sikten för det som går att göra och där åsiktsmotsättningar lyser med sin frånvaro (annat än praktiska hänsyn från myndigheter). Vi missar målet när blicken riktas mot höga vindkraftverk i vackra naturområden. Målet är att ersätta kol, olja och gas så fort som möjligt och det kan vi även göra med landbaserad vindkraft, den billigaste energiformen av alla! Så Grow visar sex exempel på platser som redan är exploaterade och där landbaserad vindkraft kan byggas.

Här är en länk till alla sex områden där vi kan bygga landbaserad vindkraft.

  1. Motorvägar
  2. Industriområden
  3. Hamnar
  4. Parkeringsplatser
  5. Skorstenar
  6. Kärnkraftverk

Vindkraftverk i Sverige genererade 3,88 miljarder watt elektricitet per timme mellan januari och augusti 2022.

2 svar på ”Bygg vindkraft på platser som redan är exploaterade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *