Var ska vi bygga solenergi- del 1- på flygplatser

Att använda ytorna på och runt en flygplats för solenergi är en no-brainer. Stora ytor som inte kan användas för något annat och som är garanterat fria från skugga.

I oktober skrev Grow om platser som med fördel kan användas för vindkraft, till exempel motorvägar. Problemen med placering är inte lika stora för solenergi som för vindkraft men till exempel har debatten om solpaneler på åkrar och jordbruksmark varit ganska infekterad. Så idag tar vi en titt på alternativ placering för solenergi.

I Sverige finns mer än hundra flygplatser. De flesta är små och används av flygklubbar och annat allmänflyg. Statliga Swedavia driver tio största flygplatserna och utöver dessa finns 28 flygplatser som huvudsakligen ägs av kommuner eller landsting.

Bildkälla: Wikimedia Commons
Bildkälla: Wikimedia Commons
Bildkälla: Wikimedia Commons
Bildkälla: Wikimedia Commons
Bildkälla: Rooftop Solar at Northampton Airport
Bildkälla: Georgia National Guard
Bildkälla: U.S. Department of Agriculture
Bildkälla: Takashi M

3 kommentarer

Lägg till din

Lämna ett svar