Var ska vi bygga solenergi- del 2- på fordon

Det låter kanske självklart, det finns ju redan elbilar med solpaneler på taket, men de flesta fordon har ett tak utan solpaneler.

Bildkälla: Kowloon Motor Bus

Vår bild av solenergin är att den ska användas där den genereras vilket inte är självklart. Med energilagring kan solpaneler på fordon generera, lagra och överföra elektricitet där det passar oss, inte bara användas av fordonet där elektriciteten genererades. Flygplan, tåg, bussar och lastbilar är tak som kan ta emot solljus och omvandla det till elektricitet.

Bildkälla: Dall-E

Hur vi använder elektriciteten beror på behov och sammanhang. Det kommer till exempel uppstå allt fler situationer där ett fordonsbatteri är fulladdat men solen fortsätter skina och där elektriciteten går till spillo om den inte delas. Det kan vara en bil som står på en parkeringsplats eller många bilar på en parkeringsplats bredvid tunnelbanan (som drivs med elektricitet).

Bildkälla: Dall-E
Bildkälla: Designboom
Bildkälla: Times of India

Lämna ett svar