Fristående batterier blir billigare och med ökad kapacitet

Vad händer

Portabel energilagring blir mer populärt och produkterna bättre och billigare. På den årliga amerikanska mässan för konsumentteknolgier, CES, presenterades det senaste på marknaden för energiverktyg.

Kontext

These are more than your average charge-your-phone-once-or-twice battery packs, ranging from simple small power packs to sophisticated power stations that can connect to portable or rooftop solar. The biggest versions can power your whole home for weeks at the time.

TechCrunch: A big CES 2023 trend: All battery power, everywhere, all the time

EcoFlow är en uppstickare som skapat rubriker de senaste åren. På CES presenterade företaget ett batteridrivet kylskåp med ismaskin och en batteridriven luftkonditioneringsanläggning samt ett system för att driva ett helt hus, vid strömavbrott eller när elpriserna skjuter i höjden.

Bluetti har tagit fram portabla batterier som kan kopplas ihop för att försörja ett hus med elektricitet en längre tid.

Zendures batterier är så stora att de går på hjul, så inte bärbara, men i gengäld rymmer mycket elektricitet. Deras Superbase V väger nästan 50 kilo och har en kapacitet på 6,4 kilowattimmar. Superbase V kan seriekopplas för en total kapacitet på 64 kilowattimmar vilket räcker för att ladda en Tesla Model 3.

Vad har det för betydelse

Bärbara batterier har blivit lite större både i fysisk storlek och i kapacitet. Företagen vill gärna poängtera att batterierna nu räcker för att täcka ett strömavbrott i några timmar.

I nyheterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *