Genomskinliga solpaneler

Vad händer

NEXT Energy Technologies har utvecklat transparenta fönster med solceller på. Företaget har fått stora bidrag från det amerikanska Inflation and Reduction Act och kan nu sätta igång produktion i större skala.

Kontext

Företagets solfönster levereras med en maxstorlek på 1,5 * 3 meter, ungefär 20 miljoner kilowattimmar elektricitet varje år för ett normalstort kontorshöghus.

Last week’s grant follows a previous RAMP grant of $3 million to help NEXT get its technology through an earlier phase of development. That grant was issued in 2021, with the aim of confirming a pilot-level application of NEXT’s proprietary thin film solar coating onto sheets of heat-treated glass.

That’s a bit more complicated than it sounds. Architectural glass looks smooth to the eye, but the surface is a patchwork of distortions that can interfere with the solar conversion efficiency of thin film coatings. NEXT came up with an approach that integrates the solar coating into the window glass manufacturing process, which also means there is no need for a separate factory to apply the coating. The glass manufacturer can get everything done in-house.

Clean Technica: Chalk Up Another Win For Invisible Solar Windows

Vad har det för betydelse

Ytorna som kan användas för att generera elektricitet blir väsentligt större när vi kan börja använda fasader på höghus.

I nyheterna

Lämna ett svar