Trådlös laddning för bussar i Kina

Vad händer

I Kina laddas eldrivna bussar med en trådlös teknik som kallas magnetisk resonans.

Kontext

WiTricity använder en teknik som kallas magnetisk resonans för att ladda bussar medan de åker.

Resonant coupling occurs when the natural frequencies of the two systems – a source and a receiver — are approximately the same.  WiTricity power sources and receiver devices are specially designed magnetic resonators that efficiently transfer power over large distances via the magnetic near-field.

Clean Technica: Wireless Charging for Autonomous Electric Buses — World 1st

Vad har det för betydelse

Sverige kommer som första land i världen etablera en elväg 2025 där bilar laddar medan de kör men en teknik som fungerar redan idag är trådlös laddning på parkeringsplatser och i garage. Att ”tankningen” försvinner ur människors medvetande och tänkande kommer ske på flera sätt. Att självkörande bilar (eller bilar som jag brukar kalla dem) kommer ägas och drivas av bolag som tillhandahåller en flotta av fordon innebär också att människor kan sluta tänka på laddningen. Vi kliver in i bilen, åker dit vi ska och skippar allt underhåll.

I nyheterna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *