Vad används elektriciteten till i framtiden?

Vad händer

I framtiden handlar energi huvudsakligen om att kontrollera temperatur och fukt.

Kontext

Kontroll av temperatur, det är energins framtid. Industri handlar om att nå höga temperaturer och försörjningskedjor om att kyla ner. Även i hushållen används nästan all energi till uppvärmning, luftkonditionering och att kontrollera fukt.

The figures for electric vehicles also seem surprisingly small. How credible are they? I estimate that the 2,363 kWh is equivalent to a bit less than one electric car, based on the average American driving patterns.

The Tesla Model 3 uses around 144 Wh per kilometre. The average American drives around 60 kilometres (37 miles) per day. That’s equal to around 3,100 kWh per year – a bit more than the average value in the survey. Some of the difference here might be explained by public charging: if drivers are occasionally charging at work or using public outlets, their home charging use will be lower than expected.

Sustainability by Numbers: What do American households use electricity for?

Utmaningen vi står inför handlar om timing, tillgång till elektricitet, värme eller rörelse vid rätt tidpunkt.

Elbilar kommer laddas när du är på jobbet eller på natten när du sover. Solenergi kommer kunna försörja oss med elektricitet till kylning när det är som varmast. Men att värma hushåll och industrier när det är kallt är en svårare nöt att knäcka. Batterilagring blir viktigare.

Källor

Lämna ett svar