Chile startar största batterilagret i Latinamerika

Vad händer

Det franska energibolaget Engie har startat Latinamerikas största batterilager i norra Chile.

Kontext

Batterilagret har en kapacitet på 139 megawatt (miljoner watt) och kan lagra 638 megawattimmar. Lagret är kopplat till solparken Coya som har en kapacitet på 181 megawatt. Batterierna kan lagra motsvarande fem timmar elektricitet vilket blir 200 gigawattimmar (miljarder wattimmar) per år.

232 containrar och 58 inverterare kopplar samman lagret med batterier som kinesiska Sungrow har byggt med en vätskekyld batteriteknologi.

Vad har det för betydelse

Ja såklart att det chilenska folket kan använda solenergi dygnet runt och inte orsaka utsläpp. Men också, lösningarna som tagits fram för denna park är det senaste i utvecklingen av fri energi och driver på förbättringar som hela världen har glädje av. Vi skapar ett omtänksamt och fritt samhälle med friskare natur och friskare människor.

Källor

Lämna ett svar