Thailand satsar på flytande plattform som kombinerar solenergi och vattenkraft

Thailand satsar stort på solenergi och har uppfunnit en kombinerad hydro-solenergilösning. En enorm installation med 144 000 solpaneler som täcker 720 000 kvadratmeter vattenyta (motsvarande 70 fotbollsplaner) är ett hybridsystem som omvandlar solljus till elektricitet på dagen och genererar vattenkraft på natten. Med en kapacitet att generera 45 megawatt elektricitet minskar man landets koldioxidutsläpp med 47 000 ton per år. Planen är att bygga femton liknande solcellsparker för att bidra till att göra landet utsläppsfritt 2050.

EGAT plans to gradually install floating hydro-solar farms in 15 more dams across Thailand by 2037, with a total power generation capacity of 2,725 MW.

Most of the electricity generated by the floating hydro-solar farm goes to the provincial electricity authority, which distributes power to homes and businesses in provinces in the lower northeastern region of Thailand.

TechXplore: Thailand makes green push with floating hydro-solar power project

Ett svar på ”Thailand satsar på flytande plattform som kombinerar solenergi och vattenkraft

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *