Aluminium som lagringsmedium

Det svenska energibolaget Azelio figurerar oftast i nyheterna som ett varnande exempel för aktieinvesterare. Börskursen har åkt bergochdalbana sedan introduktionen och är nere på en väldigt låg nivå jämfört med starten. Men Grow är inte så intresserat av företagets ekonomi utan främst deras teknologi.

Floden av metoder för att lagra energi verkar aldrig sina. Grow har bland annat skrivit om hushållsbatterier, bilar, båtar, salt, gruvor och rost.

Azelio har utvecklat en lagringsmetod som bygger på uppvärmning av aluminium vilket kan användas för uppvärmning och för att generera elektricitet. En fördel med denna metod framför vanliga hembatterier är att Azelios teknik möjliggör lagring över längre tidsrymder.

Huruvida det här konceptet har en framtid beror på företagets framgångar men med den enorma efterfrågan på energilagring kommer fler entreprenörer tveklöst ta fram liknande lösningar. Tekniken är portabel och relativt smidig för de som behöver mycket energi i kombination med flexibla omständigheter för plats och kapacitet.

Lämna ett svar